Je motorrijbewijs halen? Neem motorrijlessen!

Het halen van je motorrijbewijs gaat niet zomaar. Zo moet je ook voor je motorrijbewijs een theorie- en praktijkexamen afleggen, net als bij het autorijbewijs. Ook als je al in bezit bent van een autorijbewijs, is het noodzakelijk om toch nogmaals de examens af te leggen. Gelukkig kun je je al een beetje voorbereiden. Ook al kies je ervoor om niet meteen het theorie examen af te leggen, dan is het alsnog verstandig om te beginnen met het leren van de theorie voor je begint met de rijlessen. Op deze manier weet je toch al wat meer en zul je je zekerder voelen zodra je op de motor stapt.

Ook kun je alvast een motorpak aanschaffen. Kies in ieder geval altijd voor stevige kleding voor je begint met de les. Dit is tevens een eis van het CBR voor je examen mag doen. Ook moet je alvast een goede helm kopen omdat je ook deze nodig hebt bij het examen. Het hele lichaam moet goed worden bedekt, dus ook goede schoenen zijn belangrijk. Ten slotte zijn er nog de handschoenen die de polsen helemaal moeten bedekken. Dit zijn dingen die je alvast kunt aanschaffen!

Er zijn vier onderdelen bij het examen. Ten eerste ga je lopen met de motor en maak je gebruik van de standaard. Dit onderdeel moet je volledig halen. Vervolgens doe je verrichtingen op lage snelheid, waarbij je zes oefeningen doet. Ten derde doe je hetzelfde maar op hoge snelheid, maar hierbij doe je twee oefeningen. Als vierde doe je remoefeningen, en dit zijn er drie.

Wat altijd belangrijk is, is dat je laat zien dat je alles op een veilige manier doet. Al gaat de oefening fout, zolang je het allemaal veilig gedaan hebt, zal dit al veel minder erg zijn. Als je vier keer zakt, is het mogelijk om het examen te doen bij Bureau nader onderzoek rijvaardigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>