Spoedcursus rijbewijs

Het halen van een rijbewijs is bijzonder en je wilt dit dan ook het liefst zo snel mogelijk. Sommige mensen hebben geen zin of geen tijd om een jaar te doen over rijlessen en het afrijden, maar gelukkig is het ook mogelijk om een spoedcursus te doen. Een spoedcursus duurt tien dagen, maar er zijn ook cursussen voor twee weken. Ook zes of acht weken komen voor, maar dit is afhankelijk van de rijschool. Een spoedcursus is intensief en je moet de tien dagen dan ook helemaal vrij houden. Ga er namelijk maar vanuit dat je uitgeput bent en je een aantal uren per dag bezig bent.

Je rijdt maximaal vier uur per dag omdat het niet verstandig is om langer te rijden. De concentratie is dan bijna weg en je pikt dus ook geen lesstof meer op. Bovendien wordt de kans op een ongeluk groter als je niet geconcentreerd achter het stuur zit.

Het is verstandig om te kiezen voor rijles overdag. De meeste rijscholen bieden ook alleen maar rijles overdag aan. Het kiezen van rijles overdag zorgt namelijk voor meer leermomenten omdat het dan drukker is op de weg. Hoe drukker, hoe beter omdat je dan veel leert. Bovendien is het ook niet aangenaam om voor het eerst in een hele drukke omgeving te rijden als je eenmaal je rijbewijs al hebt gehaald.

Let wel op: de aanvraag voor het afrijden duurt een tijdje. Het duurt ongeveer vijf weken voor je kunt afrijden, dus houd hiermee rekening in jouw planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>